Турският външен министър Хакан Фидан заяви на министерската среща на

...
Турският външен министър Хакан Фидан заяви на министерската среща на
Коментари Харесай

Турският външен министър призова за реформа на цялата система на ООН

Турският външен министър Хакан Фидан съобщи на министерската среща на Г-20 в Рио де Жанейро, че цялата система на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформирана. Той уточни като причина неспособността на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) да позволява интернационалните рецесии, заяви TRT Haber.


Според телевизионния канал по време на речта си на сесията на тематика " Реформа на световното ръководство " турският министър е декларирал, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации " не е подхванал никакви стъпки " по доста въпроси, изключително по рецесията в Газа. Г-н Фидан счита, че това " хвърля сянка върху репутацията на цялата система на Организация на обединените нации ". Той счита, че е нужна " по-демократична и виновна " система на Организация на обединените нации, учредена на интернационалното право.

Хакан Фидан съобщи също, че интернационалната финансова система би трябвало да бъде по-приобщаваща, транспарантна и устойчива. Според него финансовите институции и банките би трябвало да възприемат политики, които да регистрират ползите на разрастващите се и бедните страни, в противоположен случай Г-20 няма да реализира задачата си за стабилно развиване.

По-рано Индия приказва за нуждата от реформиране на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като прикани за включването на латиноамерикански, африкански и азиатски страни в съвета. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган счита, че са нужни промени в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации заради " неустойчивостта " на организацията. Кремъл се съгласи с нуждата от промени в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР