Турският президент Тайип Ердоган отново показа кадри от трористичната атака

...
Турският президент Тайип Ердоган отново показа кадри от трористичната атака
Коментари Харесай

Ердоган отново показа на митинг кадри от стрелбата в Нова Зеландия

Турският президент Тайип Ердоган още веднъж сподели фрагменти от трористичната офанзива в джамиите в Крайстчърч , Нова Зеландия по време на протест, макар апелите да спре , оповестява СиБиЕс.

Замъглено видео от убийството на 50 души в джамии се появи два часа откакто външният министър на Нова Зеландия разяснява след среща с турския президент разяснява, че е схванал, че такива фрагменти към този момент не се демонстрират . Уинстън Питърс дойде в Истанбул и се срещна с Ердоган по-рано през днешния ден.

По-късно Питърс съобщи пред кореспонденти, че не е изискал от Ердоган да спре да демонстрира видеото от Крайстчърч на предизборните си манифестации. " Не, не зададох този въпрос , тъй като усещах, че не би трябвало да го запитвам, тъй като те към този момент не вършат това ", изясни Питерс пред кореспонденти.
 Нова Зеландия желае пояснение от Ердоган за мненията му
Нова Зеландия желае пояснение от Ердоган за мненията му

Премиерът праща външния министър в Турция, за отговор " лице в лице "

Турският президент провокира интернационална реакция за фрагменти от видеоклипа показани на манифестации и осъждащи ислямофобията, само че също по този начин и да поддържа ислямските и националистически настроения преди локалните избори на 31 март .

Въпреки рецензиите, Ердоган продължи да демонстрира замъглено видео с явен тон от автоматизирана пукотевица пред хиляди хора на манифестации, предавани онлайн по турските малките екрани .

Нова Зеландия се пробва да предотврати потреблението на видеото и се чака Питърс да се заеме с въпроса по време на незабавната сесия в петък на изпълнителния комитет на 57-членната организация за ислямско съдействие .

Питърс изясни пред комисията, че стрелецът ще прекара остатъка от живота си в изолираност в пандиза и прикани за взаимност за премахване на " идеологиите, изпълнени от ненавист ".
 Австралия и Турция изгладиха различията
Австралия и Турция изгладиха различията

Коментарите са извадени от подтекста

Питърс разяснява, че " никакво наказване не може да се съпоставя с покварата на неговото закононарушение , само че фамилиите на починалите ще имат правдивост ". Той сподели фотоси на новозеландци, които оплакват жертвите.

По време на тирада по-рано тази седмица Ердоган изясни: " Ще си платиш за това. Ако Нова Зеландия не го направи, по един или различен метод ще те накараме да платиш ".

На срещата през днешния ден, Ердоган благодари на Нова Зеландия за нейната " сензитивност и решителна позиция " и похвали премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардерн за " реакцията, проявената емпатия и солидарността й с мюсюлманите ", които би трябвало да са образец за всички водачи .

Ердоган подлага на критика политиците популисти, които предизвиква офанзивите против мюсюлмани и бежанци .
 Австралия атакува остро Ердоган
Австралия атакува остро Ердоган

Заради мненията му за терористичната офанзива в Нова Зеландия

Питърс съобщи, че държавното управление работи за обезпечаване на сигурността на мюсюлманите с наличие на полицията, ограничения за обществените медии и нови закони за надзор на оръжията , които към този момент са в действие.

Той разяснява, че Ердоган го е уверил, че новозеландските жители, които посещават Турция, ще бъдат приветствани както преди и че първичните " неправилни тълкувания " са изяснени .

Турският президент изясни, че мюсюлманите не са единствените, наранени от " възходящия културен расизъм ". Той прикани за ограничения за битка и унищожаване на ислямофобията.

" Трябва да покажем нашата реакция по един мощен метод , с цел да не се появят сходни болки и джамиите да не се трансформират в кървава баня ", добави Ердоган.
 Ердоган плаши да връща християни в
Ердоган плаши да връща християни в " ковчези ", в случай че атакуван Турция

Ердоган играе доста рискова игра, експлоатирайки терористичната офанзива в Нова Зеландия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР