Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че без сериозни

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че без сериозни
Коментари Харесай

Ердоган: Без сериозни проблеми продължава изпълнението на споразуменията за зърнения коридор

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че без съществени проблеми продължава осъществяването на истанбулските съглашения за основаването на зърнен кулоар и експорт на селскостопанска продукция от Украйна, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Осигурихме опцията за осъществяване на споразуменията за основаването на зърнен кулоар. По този метод допринесохме за обезпечаването на сигурността на доставките на храни в интервал, в който светът се намира на прага на продоволствена рецесия, уточни турският водач. 

Той означи, че Анкара още през цялото време поставя старания за разрешаването на украинската рецесия посредством разговор и ще продължава да работи по този метод " макар напъните на някои страни, които желаят спорът да продължава ".

Ердоган за следващ път сподели, че в най-скоро време Турция " ще прочисти Северна Сирия от терористи ", като удостовери проектите на Турция за основаването на 30-километрова зона за сигурност в Сирия (край границата с Турция).

Решително ще продължим битката си против тероризма. Надявам се, че в най-скоро време ще прочистим последния регион в Сирия, където се укриват бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК), сподели турският президент.

Ердоган заяви през май, че Турция ще стартира нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната.

Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на дълбока 30 километра зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия. 

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), обсъждани от Анкара като сирийско отклонение на ПКК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР