Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че очаква жителите на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че очаква жителите на
Коментари Харесай

Ердоган притеснен, зове Истанбул да гласува правилно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че чака жителите на Истанбул да изберат вярното решение през днешния ден, когато гласоподават за кмет на най-големия град в страната. Той предсказа също висока изборна интензивност откакто пусна бюлетина в учебно заведение в квартал Юскюдар на брега на Босфора. Той бе придружаван от брачната половинка си Емине, щерка си, внучката си и шурей си Берат Албайрак.

До повторните избори в мегаполиса се стигна след анулирането на резултатите от вота на 31 март, когато претендентът на опозицията Екрем Имамоглу завоюва с по малко  от 14 000 гласа.

" Вярвам, че истанбулските гласоподаватели ще дадат най-правилното решение. След решението на Висшата изборна комисия в границите на 50 дни ние организираме нов избор. Считам, че е доста потребно да дадем принос в бъдещето на Истанбул с нашия опит и динамичност. Ние положихме доста труд за тези избори. Разработи се стратегия за привличане на живеещите отвън Истанбул поданици на града, особено с цел да гласоподават. Очакваме висока изборна интензивност ", сподели президентът.

Основните кандидати за кметския пост в Истанбул - претендентът на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бинали Йълдъръм, и представителят на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Екрем Имамоглу, също гласоподаваха.

Бившият министър председател на Турция Йълдъръм упражни вота си в региона Тузла, а неговият противник Екрем Имамоглу - в Бейликдюзю, където бе областен кмет.

" От все сърце имам вяра, че жителите на Истанбул ще вземат най-хубавото решение ", съобщи 63-годишният Йълдъръм, в звук с президента. Той се извини за позволените " умишлено или неумишлено " неточности.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР