Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стана обект на ожесточени критики,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стана обект на ожесточени критики,
Коментари Харесай

Ердоган към 5-годишно момиченце: Ако умреш, ще те покрием с турския флаг

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стана обект на яростни рецензии, откакто се обърна към разплакано петгодишно момиченце в униформа и му сподели, че за него ще бъде чест да загине в битката.

Както заяви Би Би Си (BBC), по време на тирада на Ердоган пред последователи на неговата Партия на справедливостта и развиването от публиката било изведено

разплакано момиченце в униформа .

Ердоган към Съединени американски щати: Не сте получавали османски пестник

Ердоган: Който се изпречи на пътя ни, ще бъде погубен

„ Какво имаме тук? Момиченце, какво правиш? Тук имаме наши червени баретки, само че алените баретки в никакъв случай не плачат! “, споделил президентът на смутеното дете.

След като забелязал, че в джоба на униформата си момиченцето има турско знаме, той добавил:

„ Ако загинеш в битката, ще поставим знамето върху теб, дай боже.

Всичко е готово, нали? “, попитал Ердоган, а момиченцето удостоверило. После Ердоган го целунал по бузата и го пуснал да слезе от подиума.

Report: Turkey's President Erdogan tells sobbing girl, believed to be 5, in military uniform that "if she's martyred, they'll lay a flag on her. " https://t.co/hCBGfcMwBH pic.twitter.com/ShsjxkuBL8
— Anne Bayefsky (@AnneBayefsky) February 26, 2018
Поведението на Ердоган беше наказано в обществените мрежи и до момента в който някои го упрекнаха в тормоз над дете, един консуматор на Туитър написа: „ Срамота! Това в действителност е извънредно. Та тя е единствено дете! Не можете да ѝ желаете гибелта и от горната страна на това да казвате „ дай боже! “

Друг качи фотоси на Ердоган и Хитлер с деца и написа: „ Адолф се върна! “. „ Този вманиачен човек непрекъснато величае гибелта, хвали се с броя на убитите в Африн всеки ден “, уточни различен консуматор на Туитър.

Erdogan says a little girl is ready for ‘martyrdom’ https://t.co/OOcMqNww67
— Firat News Agency (@anfenglish) February 26, 2018
На срещата със свои последователи Ердоган държал тирада за битката в региона на сирийския град Африн, а те скандирали „ Води ни в Африн! “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР