Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще представи днес визията си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще представи днес визията си
Коментари Харесай

Ердоган ще представи днес визията Векът на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще показа през днешния ден визията си " Векът на Турция ", съдържаща програмата и задачите на неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за втория век на републиката, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Република Турция ще навърши следващата година 100 години от основаването си, като през последните двайсет от тях страната е ръководена от партията на Ердоган, заяви Българска телеграфна агенция.

Визията за идващия век от съществуването на републиката ще бъде показана на гала в Анкара, като единственият оратор в програмата ще бъде президентът, показва малкия екран. На проявата са поканени да участват спортисти, хора на изкуството, представители на религиозни общности и организации на гражданското общество, членове на политически партии, публицисти и прочие

В речта си Ердоган ще насочи апел за консолидиране към концепцията за основаване на " огромна и мощна Турция ", без оглед на разликите във вярванията, разбиранията, етноса, езика, пола, религията.

Подготвено е и лого за " Века на Турция ", което ще бъде показано на обществеността идната седмица.

" Подготвяме се да посрещнем стогодишнината на нашата република с програмата " Векът на Турция ", която надалеч надвишава нормалните празнувания на дадена годишнина. Както преди обединихме нацията си с хоризонта на задачите ни за 2023 година, по този начин в този момент, с Божията помощ, започваме построяването на визията ни за 2053 година с нашата стратегия " Векът на Турция ", съобщи Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР