Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще председателства среща по въпросите

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще председателства среща по въпросите
Коментари Харесай

Ердоган свика Съвет по сигурността в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще ръководи среща по въпросите на сигурността в Истанбул, заяви турската дирекция по връзките, представена от вестник " Сабах ".


„ По решение на нашия президент Реджеп Тайип Ердоган, среща за сигурността ще се организира в събота, 13 януари, в 14:30 в Истанбул “, написа ръководителят на дирекцията Фахретин Алтун в X.

Решението на Ердоган пристигна, откакто шестима турски бойци бяха убити при терористична офанзива на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак.

Министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на вътрешните работи Али Йерликая, министърът на националната защита Яшар Гюлер, началникът на генералния щаб Метин Гурак и шефът на Националната разследваща организация (MIT) Ибрахим Калин ще участват на срещата.

Турция започва интервенция Claw-Lock през април 2022 година, с цел да отстрани убежищата на терористичната организация ПКК в северните райони на Ирак Метина, Зап и Авасин-Басян покрай турската граница.

Операцията беше предшествана от Claw-Tiger и Claw-Eagle, стартирани през 2020 година за залавяне на терористи, укриващи се в Северен Ирак и планиращи трансгранични офанзиви в Турция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР