Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще направи на 13-и ноември

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще направи на 13-и ноември
Коментари Харесай

Ердоган и Тръмп се срещат на 13-и ноември във Вашингтон

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще направи на 13-и ноември посещаване във Вашингтон, където ще има работна среща с американския президент Доналд Тръмп.

От пресслужбата на Ердоган оповестиха, че срещата ще се състои на избраната дата,
което е било доказано в телефонен диалог сред двамата президенти.

Визитата на Ердоган е на фона на рецесията, която избухна сред Анкара и Вашингтон поради признатите от Камарата на представителите на Съединени американски щати резолюции за признание на арменските събития от 1915 година за геноцид от страна на Турция и за поддръжка на глобите против Турция поради военната интервенция в Североизточна Сирия, осведоми Българска телеграфна агенция.

Анкара реагира доста остро, защото признаването на геноцид за арменските събития от 1915 година е алена линия на Турция. Американският дипломат в Анкара беше привикан във външното министерство. Така още веднъж се увеличи градусът на напрежението в и без друго обтегнатите турско-американски връзки.

В средите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването се чуха гласове, настояващи за анулация на визитата на Ердоган в символ на митинг. Според източници от президентската канцелария на Ердоган измежду главните тематики на диалозите във Вашингтон се чака да бъдат американско-турските връзки, войната в Сирия, въпроси от световен и районен темперамент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР