Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява руският му колега

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява руският му колега
Коментари Харесай

Ердоган чакал Путин в Истанбул, за да отидат на ресторант

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява съветският му сътрудник Владимир Путин да посети в близко време Истанбул, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу на среща в Кремъл с съветския водач, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вашият безценен другар господин Ердоган ви праща поздрави, най-хубави пожелания и чака в най-скоро време да посетите Истанбул. Вие имате спогодба да отидете в рибен ресторант ", сподели Чавушоглу.

Това, че Ердоган е поканил Путин на ресторант в Турция, стана известно по време на срещата на върха на групата БРИКС в ЮАР през юли тази година. Тогава обаче ставаше дума за месо, а не за риба. По време на тази среща турският президент предложения Путин на ресторант, само че Путин отвърна на смешка, че ще одобри поканата единствено в случай че Турция отвори пазара си за доставки на месо от Русия.

На идващия ден съветският вицепремиер Алексей Гордеев заяви пред публицисти, че съветските производители са почнали да изнасят говеждо месо на турския пазар.

Въпросът за експорт на съветско месо в Турция дълго се разисква от представители на двете страни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР