Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува остро американския си колега

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува остро американския си колега
Коментари Харесай

Ердоган скастри Тръмп: Не можете да купите Турция с доларите си

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува остро американския си сътрудник Доналд Тръмп, часове преди гласуването на резолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации, отхвърляща признаването на Йерусалим за столица на Израел от страна Съединени американски щати, оповестяват израелски медии.

" Г-н Тръмп, вие не можете да купите демократичната воля на Турция с вашите долари ", посочи Ердоган, откакто през вчерашния ден Тръмп заплаши да спре американската парична помощ на страните, които поддържат резолюцията, призовавайки Съединени американски щати да отдръпват решението си за признание на Йерусалим за столица на Израел.

" Надявам се и чакам Съединени американски щати няма да получат резултата, който чакат от там (ООН) и светът ще даде доста добър урок на Съединени американски щати ", посочи Ердоган в тирада в Анкара.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху по-рано през днешния ден разкритикува плануваното гласоподаване на резолюцията, като назова Организация на обединените нации " къща от неистини ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР