Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства южнокорейския си колега Мун

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства южнокорейския си колега Мун
Коментари Харесай

Ердоган очаква двустранният стокообмен на Турция с Южна Корея да достигне 10-15 млрд. долара

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин за срещата му със севернокорейския водач Ким Чен-ун и изрази благопожелание тази решителност да продължи и в бъдеще, оповестява електронното издание на в. " Хюриет ".

Ердоган се срещна в Сеул с президента на Южна Корея, с който организира едночасов диалог в президентския замък в Сеул. После двамата водачи участваха в среща на делегации на двете страни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Турският държавен глава съобщи на Мун Дже-ин персоналните си приветствие и поздравленията на целия турски народ за срещата сред водачите на двете Кореи, която по думите му има доста сериозен принос за международния мир.

" Бихме желали тази решителност да продължи по същия метод и отсега нататък ", означи Ердоган.

Президентът на Турция открои отличните връзки сред Турция и Република Корея и посочи, че двустранният търговски стокообмен е на стойност 7,5 милиарда $. По думите му обаче това не е задоволително.

" Искаме да издигнем още повече това (равнище). Мисля, че като страни, които имат демографски капацитет и влизат в състава на Г-20, ние би трябвало да го увеличим ", сподели Ердоган. " Защо да не достигнем 10-15 милиарда $? ", запита турският водач и открои капацитета в региона на новаторските технологии и отбранителната индустрия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР