Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че 400 000 бежанци,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че 400 000 бежанци,
Коментари Харесай

Ердоган обяви пред Меркел: 400 000 бежанци от Сирия се насочват към Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че 400 000 бежанци , разселени от сраженията в сирийската провинция Идлиб, се насочат към турската граница , оповестява " Дойче веле ".

Подновените сражения в региона сред съветските военни и силите на режима, от една страна, и от друга размирен и екстремистки групировки са провокирали ново всеобщо бягство на бежанци, разгласи Ердоган по време на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел.

От своя страна Меркел съобщи, че Германия е подготвена да поддържа напъните за създаване на подслони в Северна Сирия за бежанци , разселени от боевете в Идлиб.

" Мога да си показва, че можем да осигурим немски финансови средства за тази филантропична акция ", сподели Меркел, без да дава никакви съответни суми.

Германия предприе изключителни ограничения в поддръжка на сирийските бежанци, избягали поради спора в страната. През 2015 година близо 900 000 бежанци потърсиха леговище в Германия рамките на политиката на Меркел за отворени порти.

Ердоган също по този начин сподели, че Европейският съюз към момента не е извършил уговорките си според така наречен съглашение за бежанците, съгласно което Европейски Съюз трябваше да подкрепи Турция с милиарди евро.

" Дори първата част, първите 3 милиарда евро, не бяха отпуснати напълно от Европейски Съюз ", посочи Ердоган.

Средствата няма да се прибавят към националния бюджет, а вместо това ще бъдат разпределени на неправителствени организации, работещи с бежанци в Турция, добави турският държавен глава.

Меркел съобщи, че " доста добре може да си показа Европейски Съюз да дава поддръжка допълнително " от контрактуваната сума в бъдеще.

От 2016 година Турция интензивно предотвратява сирийски бежанци да вършат опити да подхващат рисковото пътешестване до Гърция в подмяна на милиарди евро от Европейски Съюз. Ердоган обаче неведнъж е упреквал Брюксел, че не е дал повече от 6 милиарда евро, контрактувани от водачите на 28-те страни членки на Общността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР