Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за приемане на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за приемане на
Коментари Харесай

Ердоган подписа протокола за присъединяване на Швеция към НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за приемане на Швеция в НАТО и го внесе в турския парламент за ратификация.


В малко изказване на президентската дирекция по връзки се споделя, че Ердоган е подписал протокола за присъединението на Швеция към НАТО, който по-късно е бил импортиран в турското Велико национално заседание, съобщи Анадолската организация.

Все още не е известно по кое време Народното събрание ще прегледа документа.

Швеция и нейният комшия Финландия изоставиха десетилетната политика на боен неутралитет, след пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.

Финландия се причисли към военния блок през април.

Ердоган отлагаше ратификацията на участието на Швеция, обвинявайки държавното управление в Стокхолм, че се отнася прекомерно меко към кюрдските бойци и други групи, които Анкара счита за опасност за своята сигурност. Турция също беше ядосана от поредност поругавания на Корана в Швеция.

Всички 31 съдружници в НАТО би трябвало да одобрят участието на Швеция. Турция и Унгария към момента не са го утвърдили.

По-рано този месец генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани Турция бързо да ратифицира участието на Швеция в НАТО. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР