Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново разкритикува Швеция и няколко

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново разкритикува Швеция и няколко
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция трябва да спре да подкрепя терористи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж разкритикува Швеция и няколко други европейски страни за това, че толерират продължаващото наличие на членове на терористични организации на тяхна територия.

Ердоган съобщи, че изгонването на терористите е наложително, с цел да може Анкара да поддържа кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО.

" Казахме им: " Ако не екстрадирате терористите, които се намират във вашите страни, няма да можем да ратифицираме молбата ви за участие в НАТО в нашия парламент. Те би трябвало да екстрадират към 130 терористи, с цел да прокарат предложенията си в нашия парламент, само че за жалост към момента не са го създали ", съобщи Ердоган на среща с представители на юношески организации в неделя.

Той означи, че последователите на ПКК постоянно организират манифестации по улиците на Стокхолм. Президентът акцентира, че Турция неведнъж е предупреждавала шведските управляващи да забранят това. " Но макар предизвестията ни, за жалост, не бяха подхванати никакви дейности за прекъсване на демонстрациите на ПКК/ПДС ", съобщи турският водач.

" Ако те не подхващат ограничения против тази обстановка, това може да докара до в допълнение напрежение в връзките ни с Швеция ", добави той.

Ердоган акцентира, че терористични групи, които заплашват националната сигурност на Турция, работят освен в Швеция и Финландия, само че и в страни като Германия, Франция и Обединеното кралство. Това се случва макар обстоятелството, че ПКК е включена в листата на терористичните организации на Европейския съюз, сподели той.

" Турция ще дефинира позицията си по отношение на тях по съответния метод ", предизвести той./БГНЕС

Анкара / Турция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР