Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е готов да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Ердоган е готов да върне смъртното наказание в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че е подготвен да утвърди връщането на смъртното наказване в Турция, което бе отстранено през 2004 година

Държавният глава уточни това в изказване през публицисти във връзка откриването на новата сесия на турския меджлис /Великото национално заседание на Турция/.

"Ако Народното събрание направи една стъпка в тази посока и излезе с предложение за връщане на смъртното наказване в Турция, аз с наслада ще подпиша указа за това ", сподели Ердоган, предава Българска телеграфна агенция.

Проблемът за смъртното наказване е една от най-коментираните тематики в турската вътрешна политика напоследък.

Смъртното наказване в Турция бе отстранено през 2004 година от съдружното държавно управление на социалдемоккрата Бюлент Еджевит и националистическия водач Девлет Бахчели в границите на европейската вероятност на Турция.

Но след осуетения опит за прелом през 2016 година, за уредник на който се счита придвижването на намиращия се в Съединени американски щати ислямски пропороведник Фетуллах Гюлен, оповестено за терористична организация, тематиката още веднъж бе изведена на дневен ред.

Предложението за връщането на смъртното наказване бе повдигнато в началото от водача на националистите Девлет Бахчели, същият, който бе одобрил премахването му.

Предложението на Бахчели, който е съдружен сътрудник на Ердоган, срещна поддръжка от президента и ръководещата Партия на справедливостта и развиването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР