Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че високата инфлация в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че високата инфлация в
Коментари Харесай

Ердоган обеща забавяне на инфлацията в Турция от догодина

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че високата инфлация в Турция ще се забави следващата година и ще доближи рационална точка, оповестява " ".

„ Работим интензивно, с цел да облекчим следствията от проблемите, чиито аргументи знаем, и по-късно да ги отстраним. Данните за инфлацията за ноември демонстрират, че възобновяване продължава “, сподели Ердоган.

Турция регистрира годишна инфлация от 84,39 % през ноември - лек спад спрямо предходния месец, когато инфлацията набъбна до 85,51 на 100 на годишна основа. 

По думите му с новата година възобновяване ще се форсира и от февруари ще доближи " по-разумно и контролируемо равнище “.

Ердоган сподели, че чака повече вложения, произвеждане, претовареност и експорт от работодателите. 

По мотив на предстоящото повишение на минималната работна заплата, президентът сподели, че колкото по-защитени са правата и благосъстоянието на служащите посредством реализирането на „ нужните жертви “, толкоз по-бързо и по-безопасно страната ще успее да реализира общите си цели.

Според Ердоган е имало опити Турция да бъде въвлечена в изкуствени рецесии, само че вместо това тя е навлязла в нов напредък. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР