Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната му е

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната му е
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е продължила усилията на намаляване на напрежението между Косово и Сърбия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че страната му е траяла напъните за понижаване на напрежението сред Косово и Сърбия, заяви Анадолската организация.

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, само че Белград към момента не признава независимостта на тогавашната си област, макар че над 100 страни към този момент са я признали. С посредничеството на Европейски Съюз Белград и Прищина водят разговор за нормализиране на връзките си от 2011 година

След съвещание на турското държавно управление в Анкара през вчерашния ден Ердоган уточни още, че страната му е траяла и с напъните за разрешаване на политическата обстановка в Босна и Херцеговина.

„ Продължихме старания за разрешаване на политическата обсада в Босна и Херцеговина и за понижаване на напрежението в връзките сред Косово и Сърбия “, сподели турският президент.

Говорейки за икономическите провокации, пред които е  била изправена страната му предходната година, Ердоган означи, че най-сериозният проблем на Турция е била инфлацията, която доближи  64,27 на 100 на годишна база. 

По думите му през идващите месеци ще се види по какъв начин темпът на напредък на инфлацията последователно се забавя.

„ Ще използван стратегия, с помощта на която ще свалим инфлацията до 20 % “, сподели Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР