Турският президент Реджеп Тайип Ердоган иска сирийските правителствени сили да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган иска сирийските правителствени сили да
Коментари Харесай

Турция иска сирийските сили да напуснат граничните райони

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган желае сирийските държавни сили да изоставен регионите покрай турската граница, с цел да може той да настани там до 2 милиона бежанци, съобщи негов представител пред Асошиейтед прес.

Това искане ще бъде съществена тематика на диалозите на Ердоган с съветския президент Путин във вторник, предава Българска телеграфна агенция.

Турция желае сирийските сили да изоставен граничните региони
Говорителят на Ердоган Ибрахим Калън съобщи, че Анкара не желае ти нито сирийски сили, нито кюрдски бойци в граничния регион, защото бежанците няма да се върнат в региони под техен надзор. Турция съобщи, че желае регионът да бъде под неин контрол.

Турски боец е бил погубен, а различен ранен в неделя след нахлуване на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа в североизточния Тал Абияд, заяви турското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

Турция се контракти със Съединени американски щати в четвъртък да спре офанзивата си в Североизточна Сирия за пет дни, с цел да разреши на Силите за отбрана на народа да се изтеглят от плануваната " зона за сигурност ".

В декларация турското министерство на защитата съобщи, че офанзивата на Силите за отбрана на народа с противотанкови и леки оръжия е била против турски бойци, извършващи проучвателна задача в Тал Абияд. Министерството съобщи, че на нападението е било отвърнато. То добави, че Турция продължава да съблюдава примирието, макар нарушаванията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР