Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на официално посещение във

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на официално посещение във
Коментари Харесай

Ердоган отиде при папата, пазят го 3500 души

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на публично посещаване във Ватикана по покана на папа Франциск при изключителни ограничения за сигурност. То ще бъде първото на турски президент от 60 години. На конференция по отношение на визитата Ердоган уточни, че един от главните въпроси, които ще разиска със Светия отец, е казусът за Ерусалим, който нагнети връзките сред мюсюлманския и християнския свят. 

Турският президент акцентира, че решението на Тръмп да реалокира посолството на страната си в Ерусалим е в нарушаване на интернационалното право и че с папата са на едно и също мнение.  " Аз желая да благодаря на папа Франциск за изразената позиция.Той направи извънредно значимо обръщение към християнския свят, тъй като Ерусалим не е проблем единствено на мюсюлманите. И двамата сме покровители за статута на Ерусалим и показваме волята да го запазим. Никоя нация няма право да подхваща стъпка в едностранна посока и няма право да нарушава интернационалното право по проблем, който интересува милиони хора по света ", сподели Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция. 

Отношенията сред Турция и Ватикана, а също и настоящи районни въпроси, сред които мигрантската рецесия и тероризмът, се планува да бъдат измежду тематиките, които ще бъдат разисквани на срещата на Ердоган със Светия отец. Ердоган ще се срещне с италианския президент Серджо Матарела и премиера на Италия Паоло Джентилони.  Турският президент ще бъде придружаван от брачната половинка си Емине Ердоган и от министри. Изключителни ограничения на най-високо равнище ще бъдат взети за сигурността на Ердоган и турската делегация. 3500 чиновници от сигурността са мобилизирани за защитата на височайшия посетител. 
/BulNews
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР