Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган ще посети Германия на 17 ноември

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва ще посети Германия идващия петък, заяви немското държавно управление след седмици на спекулации, съобщи ДПА.

Ердоган ще се срещне с канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и с президента Франк-Валтер Щайнмайер, заяви през днешния ден в Берлин заместник-говорителката на държавното управление Кристиане Хофман.

Седмици наред се спекулираше с визитата, в това число дали Ердоган ще участва на приятелския футболен мач сред Германия и Турция на 18 ноември. 

До момента няма публично удостоверение от турска страна, отбелязва ДПА. 

Това ще бъде първото посещаване на Ердоган в Германия от 2020 година В Германия живеят към 3 милиона души с турски генезис.

Разговорите сред двамата водачи евентуално ще са напрегнати що се отнася до въпроса за войната в Газа, показва организацията. Ердоган е неприкрит критик на Израел и жигосва продължаващите бомбардировки в Газа от началото на спора с " Хамас " на 7 октомври. 

Германските водачи в това време декларират, че Германия носи специфична отговорност за ориста на евреите и сигурността на Израел след Холокоста през Втората международна война, отбелязва Българска телеграфна агенция

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР