Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган прие акредитивните писма на новия израелски посланик


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва одобри акредитивните писма на новия дипломат на Израел в Анкара през днешния ден на фона на нормализиране на връзките сред двете страни след години на обтегнати връзки, заяви Ройтерс, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Турция и Израел започнаха развой на възстановяване на връзките с визити на високо равнище тази година, в това число аудиенция в Анкара на израелския президент Ицхак Херцог. Двете страни се съгласиха да назначат взаимно посланици през август.

След като номинираният за министър председател на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и завоюва изборите предишния месец, той и Ердоган се договориха " да работят дружно за основаване на нова епоха в връзките " въз основата на почитание към взаимните ползи.

Ирит Лилиан, израелски шарже д'афер в Анкара от януари 2021 година, към този момент публично е дипломат след представянето на акредитивните си писма на Ердоган.

Някога районни съдружници, връзките сред Израел и Турция са обтегнати от над десетилетие, като Анкара изгони израелския дипломат след израелски рейд против транспортен съд с филантропична помощ за линията Газа, при който бяха убити 10 турски жители.

Дипломатическите връзки бяха обновени през 2016 година, само че две години по-късно Турция отзова посланика си от Израел и изгони израелския делегат, когато израелските сили убиха палестинци, участващи в митинги в линията Газа.

Вече изправен пред рецензии за политиката си преди встъпването в служба, Нетаняху даде обещание да ръководи в интерес на всички израелци, въпреки да оглавява едно от най-десните държавни управления в историята на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР