Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с Орбан в Самарканд

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва се срещна през днешния ден с унгарския министър-председател в узбекистанския град Самарканд, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-хабер.

Президентът Ердоган бе в Самарканд във връзка деветата среща на върха на Организацията на тюркските страни.

На диалозите участваха министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, министърът на търговията Мехмет Муш, както и заместник-председателят и представител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик.

Срещата се състоя при закрити врата. 

Членки на Организацията на тюркските страни са Турция, Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан. Туркменистан и Унгария са със статут на страни наблюдателки. Предишното название на ОТД бе Тюркски съвет, който бе основан през 2009 година по самодейност на тогавашния президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев за развиване на връзките сред тюркските страни. Днес приетата единствено от Турция Севернокипърската турска република (СКТР) бе призната за наблюдаващ в Организацията на тюркските страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР