Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган призова Армения да изработи пътна карта за нормализиране на отношенията с Турция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва прикани арменските управляващи да се управляват от съществуващите действителности, с цел да изработят пътна карта за нормализиране на връзките с Турция, предават турските медии.

В момента в района се открива нов ред. Време е да оставим настрани безпочвените мемоари, по-добре е да действаме въз основа на действителностите в сегашния миг. Сега арменският министър-председател Никол Пашинян също осъзнава това. Сега е време да се основат нови пътни карти на реалистична основа, посочи пред публицисти на връщане от Ирак турският държавен глава.

Ердоган акцентира, че " прозорецът на опциите няма да бъде отворен постоянно и е належащо моментът да се употребява дейно ".

Надявам се, че Армения ще избере верния път и ще стартира един нов интервал, добави турският водач, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

В последно време бяха подхванати старания за нормализиране на връзките сред Анкара и Ереван. На 14 януари 2022 година се състоя първата среща на специфичните представители за разговора на Турция и Армения Сердар Кълъч и Рубен Рубинян в Москва. 

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически връзки. През 2009 година в Цюрих външните министри на двете страни подписаха протоколи за определяне на дипломатически връзки и за правилата на връзките си, само че тези документи не бяха утвърдени от никоя от страните, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР