Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че се надява да проведе

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че се надява да проведе
Коментари Харесай

Ердоган се опитва да „отвори коридор на мира” между Русия и Украйна

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че се надява да организира диалози с съветския водач Владимир Путин през идващите дни до срещата на Г-20 в Индонезия, която е на 15-16 ноември.

„ През тези 2-3 дни, в случай че мога да се свържа с него, ще имам опция да приказвам какво мисли той, какви стъпки ще подхващат, какви стъпки могат да подхващат... “, цитира вестник „ Миллиет “ думите на Ердоган в събота. Той даде изявление за турските медии на борда на самолета си, до момента в който се връщаше от Узбекистан

Според Ердоган страната му се пробва да разбере по какъв начин да " отвори кулоар на мира ". „ Вярваме, че най-хубавият път за това може да бъде от разговор към мир “, добави той.

Ердоган добави, че ще беседва и с Владимир Зеленски. „ И ние ще търсим способи да разберем дали това ходатайство ще ни докара до мир “, акцентира той.

Русия се съпротивлява на Запада, който, воден от Съединени американски щати, я нападна " съвсем безкрайно ", продължи Ердоган. „ Русия не е елементарна страна, тя е мощна страна. Разбира се, Западът, воден от Америка, атакува Русия съвсем без ограничавания. Пред лицето на всичко това Русия, несъмнено, се съпротивлява... “, сподели турският водач. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР