Турският посланик поиска задължително изучаване на турски език у нас!

...
Турският посланик поиска задължително изучаване на турски език у нас!
Коментари Харесай

Викат за обяснение турския посланик в МВнР

Турският дипломат изиска наложително проучване на турски език у нас! Борисов ядосан Каракачанов към Турция: Не ви щем ни меда, ни жилото

Турският дипломат у нас Хасан Улусой ще бъде извикан на среща в Министерството на външните работи в понеделник. Той ще би трябвало да даде пояснения за думите си от през днешния ден, с които приканва българската страна да насърчи проучването на турския език като непознат език. Това оповестяват от пресцентъра на външното ведомство.

" Думите на посланика звучат смущаващо, защото българското държавно управление в никакъв случай не е попречило свободното чуждоезиково образование. Турски език може да се учи в учебно заведение наред с британски, немски, френски, китайски, японски, румънски, съветски, иврит. В тази връзка подчертаваме, че такова изявление от посланика на прилежаща и партньорска страна като Турция не подхожда на упованията на Република България за това, по какъв метод следва да се развиват нашите добросъседски и другарски връзки ", се споделя в позицията на Министерство на външните работи.

А в позиция на турското посолство се споделя, че изопачаването на думите на посланика и последвалият отзив са причина за отчаяние. Позицията е качена на Фейсбук страницата на посолството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР