Турският парламент учреди собствена комисия за разследване на ислямофобията в

...
Турският парламент учреди собствена комисия за разследване на ислямофобията в
Коментари Харесай

Турският парламент започва да разследва ЕС за ислямофобия


Турският парламент учреди лична комисия за следствие на ислямофобията в четири държави-членки на Европейския съюз, оповестява организация "Белга".

Депутатите ще съсредоточат своето внимание върху тези страни, където, съгласно тях, са „ най-силно изразени от деянията на ислямофобия – Австрия, Германия, Франция и Белгия “. Те плануват да получат позволение от тези страни, с цел да проведат своето следствие на място. Комисията стартира работа на 9 януари.

Агенция „ Белга “ дефинира самодейността на турския парламент като отговор на многочислените расистки изявления на австрийски жители, които бяха направени след новината, че първото новородено бебе във Виена през 2018 година е турско момиченце.

Австрия не за пръв път е упреквана в нападки против мюсюлманите. В края на юни предходната година мюсюлманската общественост в тази страни разкритикува предлагането на Себастиян Курц, който по това време беше външен министър, за закриване на мюсюлманските детски градини. За локалните мюсюлмани сходни изявления са неприемливи. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР