Турският орган за защита на конкуренцията глоби компанията майка на

...
Турският орган за защита на конкуренцията глоби компанията майка на
Коментари Харесай

Турция глоби Meta с 18.6 млн. долара

Турският орган за защита на конкуренцията санкции компанията майка на Фейсбук Meta Platforms Inc с 346,72 милиона лири (18,63 милиона долара). Причината - нарушение на закона за конкуренцията, оповестява Ройтерс.

Компанията имаше господстваща позиция в услугите за персонални обществени мрежи и онлайн видеорекламата и възпрепятстваше съперниците посредством сливане на данни, събрани посредством нейните съществени услуги Фейсбук, Instagram и WhatsApp, се споделя в изказване на турските управляващи.

Говорител на Meta съобщи, че компанията не е съгласна с констатациите на турския регулатор и ще прегледа всички варианти. Турският орган по конкуренцията заяви, че Meta би трябвало да работи, с цел да възвърне конкуренцията на тези пазари и да приготви годишни отчети за стъпките, които ще предприеме за идващите пет години.

Глобата се основава на приходите на компанията за 2021 година Компанията може да апелира решението в границите на 60 дни.

През 2021 година органът по конкуренцията стартира следствие на WhatsApp, а по-късно и на Фейсбук., откакто приложението за известия изиска от потребителите да се съгласят Фейсбук да събира потребителски данни като телефонни номера и локации, смяна, която беше въведена в международен мащаб.

Официалните медийни компании бяха в центъра на вниманието в Турция, която предходната седмица одобри закон, който планува затвор за публицисти и консуматори на обществени медии до три години за разпространяване на материали, считани за " дезинформация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР