Турският наказателен съд е отхвърлил днес поисканата отмяна за издирването

...
Турският наказателен съд е отхвърлил днес поисканата отмяна за издирването
Коментари Харесай

Турски съд не отмени екстрадицията на 4-мата български граничари

Турският углавен съд е отхвърлил през днешния ден поисканата анулация за издирването с " алена бюлетина " и екстрадиция на 4-мата български граничари, които са упрекнати за гибелта на турски нарушител. За това е упорствал на правосъдното съвещание турският юрист Джошкун Молла, който пази правата на граничните чиновници, съобщи.
Още по тематиката
Бившият граничен служител на реда Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков са упрекнати за гибелта на турски нарушител при случай, станал на границата ни край Резово през 2008 година

Делото против тях е отсрочено за 28 декември.

Относно настояването за екстрадиция на българските гранични чиновници турският съд в Къркларели би трябвало да събере нужните документи, измежду които са техни биометрични фотоси дружно с пръстовите им отпечатъци.

Бургаският областен съд обаче отхвърля да извърши поръчката. Бургаските магистрати се позоваха на европейската спогодба за взаимопомощ и решиха, че едно и също лице не може да бъде разследвано и упрекнато два пъти за едно и също закононарушение.

Турският съд през днешния ден е отхвърлил предлагането на юрист Молла за анулация на поисканата екстрадиция .

" Аз желаех да бъде анулирано настояването на съда за " алена бюлетина ", тъй като изискванията не дават отговор на това и че подсъдимите в турския съд са оправдани в България, пък и за тримата дори няма и правосъдно разследване. Те обаче ми отхвърлиха. Изпратени са някакви документи от България, те ще бъдат преведени - даде се решение за превод ", сподели юрист Молла.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР