Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че властите обмисят

...
Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че властите обмисят
Коментари Харесай

Турция обмисля PCR тестове за неваксинираните на обществени ...

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че управляващите обмисят въвеждане на PCR проби за неимунизираните лица за посещаване на избрани публични места като кина и театри, при пътувания с междуградски рейсове и самолети, оповестяват турски медии.

Някои страни към този момент са въвели тази процедура и ние можем да го създадем също, с цел да защитим нашите жители. Това може да се ползва тук-там, където хората седят близо един до различен. Тестовете ще бъдат безвъзмездни, съобщи министърът в изявление за вестник " Хюриет ".

От тези, които се съпротивляват против имунизация, може да бъде поискано да се подлагат на безвъзмезден PCR-тест един път на два дни в държавни лечебни заведения, сподели министърът.

Нашата цел е да защитим тези, които са имунизирани и желаят да продължат обществения си живот, добави Коджа.

Министърът акцентира, че управляващите не желаят да глобяват неимунизираните лица, а се стремят да ги убедят. Той посочи, че съгласно него това е верният метод да се в профил съмнението във връзка с имунизациите против ковид и изрази убеденост, че този метод ще реализира триумф. Коджа добави, че става дума за общество, което в 98 % е постигнало имунизация против шарка и сходни заболявания при децата. Хората изпитват съмнения единствено за имунизациите против ковид. Ние можем да преодолеем това съмнение, като осведомяваме вярно обществото. Не би трябвало да има наложителни ограничения, посочи министърът.

В последно време в Турция се следи внезапно нарастване на случаите на ковид, които тази седмица доближиха най-високото си ниво от месеци, отбелязва в. " Дейли сабах ". Турция е сложила до момента над 74 милиона дози ваксина от началото на имунизационната акция, почнала в средата на януари.

Близо 28 милиона души са получили към този момент две дози ваксина.

Експертите считат, че с цел да се сътвори стаден имунитет против ковид, е належащо да се имунизира 70 на 100 от популацията.

Бързо разпространяващият се вид Делта заплашва постигането на усъвършенстване в обстановката с ковид. Според данни на здравното министерство стотици са случаите на инфектирани с разновидността Делта.

Коджа сподели, че управляващите концентрират напъните си за имунизация в региони с ниско равнище на имунизирани. Той сподели, че министерството е нараснало броя на мобилните имунизационни екипи в тези региони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР