Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че според

...
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че според
Коментари Харесай

Турция: САЩ опитват да попречат за военната операция в Сирия

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че съгласно него Съединени американски щати пробват да лимитират опциите на турските сили в Сирия и да попречат на Анкара да извърши военна интервенция на изток от р. Ефрат, съобщи Анадолската организация.

Турция не е разрешавала преди такова отношение към нея и в този момент няма да разреши. Чрез тези дейности Съединени американски щати имат за цел да свият пространството ни за военни маневри, сподели през днешния ден Сойлу, предава Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че Турция към този момент е направила две интервенции в Сирия ( " Ефратски щит " и " Маслинова клонка " ) макар " противодействието и заканите на Съединени американски щати ".

Вашингтон опитваше да ни нанесе удар посредством тези, които сами " отгледаха " (кюрдските бойци). Турция обаче превъзмогна това, сподели министърът.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че до няколко дни Анкара ще стартира интервенция на изток от р. Ефрат в Сирия против сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия (ПКК).

Междувременно представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми съобщи през днешния ден, че интервенцията на Турция против кюрдските формирования в Сирия може да усложни реализацията на споразуменията, подписани в хода на процеса от Астана, в случай че дейностите на Анкара не бъдат съгласувани с държавното управление в Дамаск, осведоми ТАСС.

Позицията ни остава без смяна: нито една страна не може да подхваща никакви дейности на територията на Сирия без разрешението на централното държавно управление, сподели Гасеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР