Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар заяви днес, че

...
Турският министър на националната отбрана Хулуси Акар заяви днес, че
Коментари Харесай

Турските военни са неутрализирали 30 членове на ПКК в Ирак

Турският министър на националната защита Хулуси Акар съобщи през днешния ден, че турските военни са обезвредили 30 членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) в хода на новата трансгранична интервенцията в Северен Ирак, предадоха турските медии.

Министерството на защитата на Турция заяви и за двама починали турски военнослужещи.

В. " Сабах " писа през днешния ден, че към 400 кюрдски бойци в Северен Ирак са обградени от турските военни. По данни на вестника при интервенцията се преследват три стратегически цели основно в регионите Зап, Авашин-Басян и Метина: да бъде стихотворец контролът над региона Синджар, където имат бази бойците от ПКК; основаване на кулоар за сигурност на местата, през които минават петролопроводи и газопроводи; възпрепятстване на проникването на бойци от Северен Ирак на територията на Турция и сливането им с локалните сили.

Турските военни започнаха нова широкомащабна интервенция против кюрдските бойци в Северен Ирак в ранните часове на понеделник. Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР