Турският лидер Тайип Ердоган заяви, че страната възнамерява да изпрати

...
Турският лидер Тайип Ердоган заяви, че страната възнамерява да изпрати
Коментари Харесай

Турция планира да изпрати космически апарат на Луната след две години

Турският водач Тайип Ердоган съобщи, че страната има намерение да изпрати галактически уред на през 2023 година, който би трябвало да кацне там.
" Нашата цел е да правим твърдо кацане на Луната в края на 2023 година в чест на 100-годишнината на републиката. Това е първият стадий. Вторият стадий е меко кацане. Вярвам, че нашите инженери ще се оправят с кацането на Луната ", сподели Ердоган, представяйки националната галактическа стратегия, представен от БГНЕС.
 Как лунните етапи въздействат на съня и менструалните цикли Как лунните етапи въздействат на съня и менструалните цикли
Луната се смята за провинен за редица човешки действия, само че при проучване множеството изказвания се оказват просто астрология, положителни истори...
Турция се интересува от съдействие с Русия в галактическата промишленост. Това съобщи от своя страна ръководителят на Републиканската галактическа организация Сердар Хюсеин Йълдъръм пред ТАСС.
" Що се отнася до Русия, ние към този момент установихме доста положителни връзки. Срещнах се с съветския дипломат в Турция Алексей Ерхов и работим по проектоспоразумение за това по какъв начин Турция и Русия могат да продължат съдействието в тази област. Разбира се, Русия заема доста значимо място в галактическата промишленост и ние сме наясно с това. И фактически сме заинтригувани от съдействие с Русия ", сподели Йълдъръм.
Според него " през идващите няколко месеца " Анкара чака да се споразумее с Руската федерация " в кои съответни области е допустимо това съдействие ". " Надявам се в близко бъдеще да можем да се срещнем с ръководителя на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин и да обсъдим всички детайлности за съдействие сред Турция и Русия, откакто нашият президент дефинира дилемите на организацията ни. Имаме доста амбициозни задания ", сподели Йълдъръм.
Той съобщи, че Турция евентуално ще употребява съветския галактически транспортен съд " Союз " за полет на собствен космонавт. " Вероятността Турция да употребява " Союз " за изпращане на турски космонавт в космоса е доста огромна, защото това е доста благонадежден галактически транспортен съд, към този момент го видяхме. Той се потвърди доста добре в космоса. Така че вероятността за това е доста огромна, само че все следва да обсъдим тази тематика. Но, несъмнено, обмисляме такава опция ", акцентира Йълдъръм.
 Китайската сонда потегли от Луната към Земята Китайската сонда потегли от Луната към Земята
Китайска галактическа сонда е напуснала повърхността на Луната, с цел да се върне на Земята, демонстрират фрагменти, публикувани от държавната т...
В края на май 2018 година азербайджанската организация „ Тренд “, базирайки се на източник от турския кабинет, заяви, че след 2023 година Турция възнамерява да започва лична стратегия за образование на астронавти. Анкара има намерение да похарчи към 6 милиарда $ за осъществяването на този план. Правната рамка за това е направена през есента на 2016 година Това е един от най-големите и амбициозни планове в актуалната турска история.
През септември 2018 година Дмитрий Рогозин в изявление за Анадолската организация разгласи опцията Турция да се причисли към взаимен план на Русия и Казахстан за потребление на космодрума Байконур. Рогозин разгласи също готовността на Руската федерация да приготви турски екипаж за полет до Международната галактическа станция през 2023 година, когато Република Турция ще отпразнува 100-годишнината от основаването си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР