Турските въоръжени сили неутрализираха 22 терористи от ПКК/YPG през последните

...
Турските въоръжени сили неутрализираха 22 терористи от ПКК/YPG през последните
Коментари Харесай

Турските въоръжени сили неутрализирали 22-ма терористи за два дни в Северна Сирия и Ирак

Турските въоръжени сили обезвредиха 22 терористи от ПКК/YPG през последните два дни в границите на интервенцията " Лапа-Меч " в Сирия и Ирак, заяви министерството на националната защита на Турция, представено от Анадолската организация.

Нашите интервенции против терористичната организация ПКК/СЗН не престават без спиране както в Северен Ирак, по този начин и в Северна Сирия. В петък и в събота бяха обезвредени общо 22 терористи: 10 в Северен Ирак и дванайсет в Северна Сирия ", се споделя в изказване на министерството на защитата, написа Българска телеграфна агенция.

Министерството на националната защита на Турция съобщи, че турските въоръжени сили ще продължат да отмъщават за починалите военни и жители.

Миналата седмица Турция стартира интервенцията " Лапа-Меч ", трансгранична въздушна акция против Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските Сили за отбрана на народа (СЗН), които съгласно Анкара съставляват две разклонения на една и съща терористична формация.

Въздушната интервенция бе подхваната след терористичната офанзива на 13 ноември на бул. " Истиклял " в центъра на Истанбул, за която Анкара упреква " ПКК/СЗН ". При нападението починаха шестима души, а 81 бяха ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР