Турските въоръжени сили и бойците от Свободната сирийска армия са

...
Турските въоръжени сили и бойците от Свободната сирийска армия са
Коментари Харесай

Турската армия е готова за атака, чака заповед от Ердоган

Турските въоръжени сили и бойците от Свободната сирийска войска са приключили подготовката и чакат разпореждане от Анкара за началото на нова трансгранична военна интервенция в Северна Сирия, оповестява през днешния ден проправителственият турски в. " Сабах ".

Турските военни са заели бойни позиции към градовете Тал Рифат и Манбидж и нощем правят артилерийски обстрел. По данни на изданието към този момент са избрани задачите на военната интервенция, която ще се прави по едно и също време в двата града. Планира се да бъде високомерен язовирът Тишрин - най-големият на р. Ефрат в Сирия. Това ще разреши да бъдат позволени проблемите, свързани с водоснабдяването и доставките на електрическа енергия в сирийските райони, където Анкара извърши интервенцията " Ефратски щит ".

Турският президент Ердоган заяви предишния месец, че Турция ще стартира скоро новата военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия. От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН). Междувременно кюрдската организация Фърат заяви през днешния ден, че минимум 16 обитаеми места са били обстрелвани от турските войски и от военните формирования на сирийската въоръжена съпротива.

Изстреляни са били 455 снаряда по обитаеми места, ситуирани в регионите на Манбидж и Аш Шахба, нанесени са били материални вреди на къщите на мирни жители, показва организацията. Под контрола на Турция сега е 10 % от сирийската територия (с население 4,4 милиона души). Във вторник турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че новата турска трансгранична интервенция в Северна Сирия ще стартира в нужното време и на нужното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР