Турските цветари изпращат с товарни самолети, вместо камиони, цветя в

...
Турските цветари изпращат с товарни самолети, вместо камиони, цветя в
Коментари Харесай

Турция праща 13 тона цветя за погребението на Елизабет II

Турските цветари изпращат с товарни самолети, вместо камиони, цветя в Обединеното кралство, с цел да посрещнат потопа от поръчки след гибелта на кралица Елизабет.

Поръчките за рязани цветя са скочили с 90%, откогато кралицата умря, сподели Селчук Челеби, член на стоковата борса в Анталия, добавяйки, че турските цветари са съумели да отговорят единствено на към 40% от търсенето.

„ Това е краят на сезона в средиземноморската провинция Анталия. Ние сме в интервал, в който производството в планините в южната провинция Испарта е в застой “, сподели Челеби пред Ройтерс през вчерашния ден.

Увеличението на търсенето означаваше, че цветарите трябваше да наемат самолети, с цел да доставят експресно цветята до Англия, което лишава един ден в съпоставяне със седмица с камион, сподели Челеби.

Най-дълго управлявалият монарх на Англия със удивително наличие на международната сцена от 70 години, Елизабет умря спокойно предходната седмица, откакто здравето ѝ се утежни. Погребението ѝ ще се състои в понеделник.

Дъщерната компания на турския народен авиопревозвач, Turkish Cargo заяви, че ще  изпрати повече от 500 000 стръка цветя, тежащи към 13 тона, до Англия за погребението от Анталия и Испарта.

„ Компанията достави почти 4 тона цветя в Лондон от началото на седмицата “, се споделя в известието.

 Ройтерс

Между 5 и 12 септември формалните данни демонстрират, че износът на цветя от Турция за Англия се е нараснал с 40% спрямо предходната година.

Производителите нормално са доставяли сред 600 000 и 700 000 цветя до Англия седмично през този интервал, сподели през уикенда президентът на Асоциацията на експортьорите на декоративни растения и артикули от Централен Анадол Исмаил Йълмаз.

„ След гибелта на кралица Елизабет ние изчисляваме, че тази цифра ще доближи минимум 1,5 милиона до погребението “, заключи той пред организация Демирорен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР