Турските гранични служители, които биха българин на българска територия, нападнали

...
Турските гранични служители, които биха българин на българска територия, нападнали
Коментари Харесай

Битият от турски граничари българин: Един ме блъскаше в гърба, друг ме риташе

Турските гранични чиновници, които биха българин на българска територия, нападнали мъжа поради непоставен в паспорта му щемпел.

Пред Нова тв потърпевшият, който пожела да остане неизвестен, изясни, че след случая е с посинено око и раздрана джука. 

" Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха раздрани. Бях напряко като парцал ", описа мъжът.

Случаят е от 29 октомври, само че както стана ясно, прокуратурата в Елхово е сезирана едвам на 1 ноември .

Пострадалият българин изясни, че на излизане от Турция е минал през 4 гишета. На последното гише документите на него и спътниците му били обработени от турска служителка. Тя му върнала документите, вдигнала бариерата и му показала, че може да премине на българска територия. Когато българинът се наредил с автомобила си да изчака прекосяване през стерилизация, внезапно бил атакуван - вратата на автомобила била отворена и получил мощен удар в окото. 

" След като бях ударен, в облеклата ми се вкопчиха няколко ръце и ме издърпаха принудително на открито. Тогава видях въпросните хора, които бяха в последното гише и крещяха " Юрум, юрум ", което евентуално значи " назад " и сочеха към Турско ", описа потърпевшият.

Той описа, че служителки от българска страна излезли и се развикали на граничарите да спрат да го бият. По думите му българките разказали, че това е следващият сходен случай в границите на няколко месеца.

Според потърпевшия българин турците желали да го върнат на последното гише, защото в паспорта му не бил отразен щемпел, който посочвал, че колата може да напусне Турция. 

Лявото ми око е наранено доста мощно, имам скъсване на устната, съобщи потърпевшият. Той има желание да потърси правосъдна отговорност на тримата си нападатели и ще желае от всеки по 30 хиляди лв. обезщетение за породените вреди.

Пред bTV външният министър Екатерина Захариева сподели, че незабавно след случая от турска страна е последвало опрощение. 

" Надявам се да се подхващат ограничения против служителя, който е направил това. Изключително противен случай. Има записи на камерите, сега нашата прокуратура проверява. Факт е, че Гранична полиция е алармирала незабавно сътрудниците си в Турция. Оттам са получили увещание, че ще се прегледа деликатно проблема и служителят ще бъде осъден ", изясни министърката. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР