Турските банки Isbank и Denizbank спряха използването на руската платежна

...
Турските банки Isbank и Denizbank спряха използването на руската платежна
Коментари Харесай

Турските банки Isbank и Denizbank спряха използването на руската платежна система Мир

Турските банки Isbank и Denizbank стопираха потреблението на съветската платежна система Mir ( " Мир " ), оповестиха от двете финансови институции. Причината за решението им са ограниченията на Съединени американски щати против заподозряните, че са помогнали на Москва да заобиколи западните наказания поради войната в Украйна.

Ходовете, оповестени настрана, бяха подхванати, откакто Вашингтон разшири глобите си предходната седмица, с цел да включи ръководителя на организацията, ръководеща " Мир ", която е известна измежду десетките хиляди съветски туристи, пристигнали в Турция тази година.

Решението на две от петте турски банки, които са употребявали " Мир ", отразява напъните им да избегнат финансовия пресечен огън сред Запада и Русия.
 Москва извади от арсенала си и финансово
Москва извади от арсенала си и финансово " нуклеарно оръжие "

В системата са включени над 20 беларуски банки, арменската Arshidbank и Kyrgyz Bank of Asia, а също и дъщерни сдружения на огромни съветски банки в Германия и Швейцария, водят се договаряния и с Китай

Isbank, чиито акции се сринаха с 10% в понеделник, съобщи, че е спряла заплащанията през финансовата система " Мир " и прави оценка новите наказания на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Isbank също по този начин съобщи, че има предпочитание да съблюдава националните и интернационалните закони, разпореждания и правилата на комерсиалния бизнес.

Потърсена за коментар от Ройтерс, от Denizbank обявиха, че сега не може да даде услуги в системата " Мир ". Банката " работи в сходство с интернационалните разпореждания за наказания ", безапелационни бяха от финансовата институция.

След като двамата частни кредитори стопираха " Мир ", системата към момента се ръководи от държавните кредитори Halkbank, Vakifbank и Ziraat.
 Съединени американски щати към Турция: Ако си сътрудничите с съветски олигарси ви грозят американски наказания
Съединени американски щати към Турция: Ако си сътрудничите с съветски олигарси ви грозят американски наказания

Турция е единственият член на НАТО, който не е наложил наказания на Русия

Членката на НАТО Турция кардинално се опълчва на глобите на Запада против Русия и има тесни връзки както с Москва, по този начин и с Киев, нейните черноморски съседи. Анкара също по този начин осъди нашествието на Русия и изпрати въоръжени дронове в Украйна като част от своя дипломатически баланс.

Въпреки това западните народи са все по-загрижени за засилените стопански връзки сред Турция и Русия, разясняват дипломати, изключително след няколко срещи сред водачите Тайип Ердоган и Владимир Путин, в това число предходната седмица в Узбекистан.

Припомняме, че предишния месец Министерството на финансите на Съединени американски щати изпрати писмо до турския бизнес, предупреждавайки, че рискува наказания, в случай че поддържа търговски връзки със глобени руснаци.

Тогавашният министър на финансите на Турция Нуредин Небати назова терзанията към писмото " безсмислени ". През април той сподели, че съветските туристи са " сериозни " за стопанска система на Турция и могат елементарно да правят заплащания, защото системата " Мир " се употребява от турските банки. 

Много руснаци отидоха да живеят в Турция след началото на войната през февруари. Южната ни съседка се оказа измежду дребното им благоприятни условия за пътешестване, само че западните наказания прекъснаха употребяваните от тях западни кредитни карти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР