Турски депутат предложи страната да създаде своя национална криптовалута, предава

...
Турски депутат предложи страната да създаде своя национална криптовалута, предава
Коментари Харесай

Турски министър предложи създаването на национална криптовалута

Турски народен представител предложи страната да сътвори своя национална криптовалута, предава Al-Monitor.

Заместник-председателят на турската Партия на националистическото деяние и някогашен министър на промишлеността Ахмет Танръкулу е изготвил проектопредложение за турска криптовалута с името Turkcoin.

Криптовалутата ще размени при излизането си скъпи бумаги, обезпечени с активи, което съгласно Танръкулу ще предложи надалеч по-малки опасности по отношение на обичайните криптовалути. Кошницата от въпросните скъпи бумаги ще е формирана от акции на огромни турски компании от ранга на Turk Telekom, Turkish Airlines и истанбулската стокова борса.

„Светът към този момент се движи към една нова цифрова система. Турция би трябвало да сътвори своя лична цифрова система и валута преди да е прекомерно късно“, споделя Танръкулу, представен от медията. За какво ще е „прекалено късно“ не излиза наяве.

В същото време обаче, турският народен представител приказва за стягане на регулациите над криптовалутите, с цел да се резервира пазара. Според него, неналичието на юридическа рамка към криптовалутите в Турция е причина за злоупотребата с тях. „Въвеждането на регулации след оценка на рисковете ще ни помогне да генерираме доходи от пазара на криптовалути, изключително от биткойн. В този смисъл, страната се нуждае от биткойн борса и закон, регулиращ тази област“, споделя още Танръкулу.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР