Турската военна операция в Сирия започна с въздушни удари, като

...
Турската военна операция в Сирия започна с въздушни удари, като
Коментари Харесай

Турция удари по въздух в Сирия, Ердоган обяви началото на операция Извор на мира

Турската военна интервенция в Сирия стартира с въздушни удари, като ще бъде " подкрепена и с артилерийски и гаубичен обстрел ", заяви Ройтерс като се базира на източник от турските сили за сигурност.

На процедура източникът удостоверява изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган, че плануваната интервенция в Северна Сирия е почнала.  " Турски военни дружно със Сирийската национална войска започнаха военната интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против терористите от ПКК/СЗН и ДАЕШ, разгласи Ердоган.

Целта на Турция е да отстрани терористичния кулоар по южната си граница, да донесе мир и непоклатимост в района, уточни той и посочи, че офанзивата е ориентирана против джихадистката формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), както и против сирийските кюрди.

Световните информационни организации предадоха, че детонации са раздрусали град Рас ал Айн в Североизточна Сирия на границата с Турция.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отбрани решението си да изтегли американските бойци от Североизточна Сирия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

С основни букви той написа в Туитър през днешния ден: " Да отидем в Близкия изток е най-погрешното решение, взето в историята на нашата страна ". Президентът добави, че " глупавите безкрайни войни " на Съединени американски щати завършват и че той " постепенно и деликатно " връща американските бойци вкъщи.

Решението на Тръмп да остави сирийските кюрди, които подкрепяха Съединени американски щати в битката против " Ислямска страна ", уязвими за военна офанзива от Турция, обаче бе наказано от някои от най-твърдите републикански съдружници на Тръмп. Пред известно утринно предаване на тв канал " Фокс нюз " сенаторът републиканец от Южна Каролина Линдзи Греъм съобщи, че този ход би бил най-голямата неточност на Тръмп като президент.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР