Турската полиция задържа днес 98 души за предполагаеми връзки с

...
Турската полиция задържа днес 98 души за предполагаеми връзки с
Коментари Харесай

Турция задържа 98 души, заподозрени за връзки с терористична групировка

Турската полиция задържа през днешния ден 98 души за хипотетични връзки с терористичната формация Кюрдска работническа партия (ПКК), като множеството от тях са упрекнати за разпространяване на агитация в обществените мрежи, заяви турското министерство на вътрешните работи, представено от Ройтерс.

известие, че обвинените са били арестувани в обособени интервенции, извършени в 18 провинции по едно и също време, като множеството арести са били осъществени в югоизточните райони.

ПКК, която се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати, води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, като повече от 40 000 души са починали в спора.

Анкара постоянно прави трансгранични въздушни удари и интервенции против ПКК, която има бази в планините на Северен Ирак. Редовно се организират и интервенции против хора, свързани с организацията в страната.

В последните седмици Турция ускори нападенията си против кюрдски бойци в Сирия и Ирак, както и против членове на ПКК в страната, след самоубийствен бомбен атентат пред министерството на вътрешните работи в Анкара на 1 октомври.

Вътрешният министър Али Йерликая написа още в обществената мрежа „ Екс “ (бившата Туитър), че управляващите са унищожили 63 убежища, пещери и хранилища на бойците на ПКК в шест окръга.

„ Убежищата, които терористичната организация е употребила за логистични цели и с цел да извършва интервенции през зимните месеци, са били разпознати и унищожени едно по едно “, уточни Йерликая и добави, че оръжия, муниции и екипировка са били иззети при интервенциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР