Турската полиция е задържала мъж, за когото се смята, че

...
Турската полиция е задържала мъж, за когото се смята, че
Коментари Харесай

В Турция са задържали човек, който може би е оставил бомбата на улица Истиклял в Истанбул

Турската полиция е задържала мъж, за който се счита, че е оставил бомба, взривена в неделя на улица " Истиклял “ в истанбулския квартал Бейоглу. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, предава ТАСС.

" Мъжът, който е оставил бомбата в Бейоглу, е арестуван от отдела за сигурност в Истанбул. Той е на разпит ", сподели той пред кореспонденти. Видео от речта му беше оповестено на страницата му в Twitter. Сойлу уточни, че следствието разполага с доказателства, сочещи, че следите от терористичната офанзива водят към Сирия и в нея са забъркани групировки, приети за терористични от Анкара. Общо съгласно него досега са арестувани над 20 души, които може да са забъркани в нападението.

" Според нашите оценки заповедта за осъществяване на офанзивата е пристигнала от Кобани, а причинителят на офанзивата е от Африн “, сподели министърът. Кобани и Африн са градове в Северна Сирия, където има активност на Кюрдската работническа партия (ПКК) и Силите за национална самозащита (СНС) на неразрешените в републиката сирийски кюрди. " Нашите открития сочат ПКК/СНС “, добави министърът.

Както сподели в Twitter губернаторът на Истанбул Али Йерликая, 50 жертви са изписани от лечебни заведения след лекуване, 31 души към момента са под здравно наблюдаване. Общо 81 души бяха ранени при офанзивата. " Двама от петимата потърпевши, настанени в реанимация, към момента са в тежко положение ", добави той.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР