Турската полиция е задържала 16 души, обвинени във връзки с

...
Турската полиция е задържала 16 души, обвинени във връзки с
Коментари Харесай

Турция задържа 16 обвинени във връзки с Ислямска държава след сблъсък в книжарница

Турската полиция е задържала 16 души, упрекнати във връзки с терористичната формация " Ислямска страна ", откакто протестиращи използваха пръчки и камъни против служители на реда, опитващи се да затворят нелицензирана религиозна книжарница , съобщи " Ройтерс ".

Полицията се е пробвала да затвори книжарницата в югоизточния град Бингол през нощта, прецизираха от канцеларията на губернатора и прибавиха, че магазинът е подкрепял дейностите на " Ислямска страна " в югоизточната ни съседка.

" Ислямска страна " извърши голям брой офанзиви в цяла Турция, в това число против година, при който бяха убити 39 души.
 В Истанбул задържаха атентатора от Обновена
В Истанбул задържаха атентатора от " Рейна "

Заедно с него са задържани още четирима души

" Екипи на нашата полиция се намесиха... до момента в който офанзиви с пръчки и камъни бяха осъществени против нашите сили за сигурност ", се прецизира в изказването на канцеларията на губернатора.

Заподозрените са били арестувани за нахлуване на чиновник на реда, съзнателно причиняване на пострадвания и увреждане на обществена благосъстоятелност.

На фрагменти от интервенцията се вижда по какъв начин десетки хора се сблъскват с полицията, употребявайки пръчки, до момента в който се чуват изстрели.

След несполучливия прелом през 2016 година Турция проверява и съди десетки хиляди хора, упрекнати в екстремистки връзки в принуда, която съгласно правозащитни организации е употребена като претекст за угнетяване на инакомислието.

Правителството настоя, че дейностите му били нужни поради сериозността на заканите, пред които е изправена Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР