Турската полиция арестува организатора на фотоизложба в Анкара, на чието

...
Турската полиция арестува организатора на фотоизложба в Анкара, на чието
Коментари Харесай

Турция задържа организатора на фотоизложба в Анкара, на която беше убит руския посланик

Турската полиция арестува уредника на фотоизложба в Анкара, на чието разкриване през декември м.г. беше погубен съветския дипломат Андрей Карлов, заяви Франс прес, като се базира на държавни медии.

Мустафа Тимур Йозкан бил подложен в прелиминарен арест по решение на арбитър от Анкара за преднамерено присъединяване в ликвидиране, съобщи Анадолската организация.

Йозкан, който беше провел фотографска галерия на съветски пейзажи в изложба в квартал Чанкая, към този момент беше арестуван през януари, само че по-късно бе освободен.

На 19 декември 2016 година съветският дипломат в Анкара Андрей Карлов, посланик с дългогодишна кариера, беше убит с девет патрона от Мевлют Мерт Алтънташ, 22-годишен служител на реда, по време на откриването на изложбата.

Убиецът беше убит от силите на реда, откакто извика " Аллах акбар " ( " Бог е популярен ", на арабски) и съобщи, че желае да отмъсти за град Алепо, където по това време сирийският режим с поддръжката на Москва съвсем си беше върнал контрола на кварталите, следени от опозицията, напомня организацията.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съвсем неотложно уточни за отговорна мрежата на мюсюлманския просветител Фетхуллах Гюлен, упрекнат също за опита за прелом на 15 юли 2016 година

Турските управляващи арестуваха петима души по отношение на убийството, в това число телевизионния продуцент Хайредин Айдънбаш, обвинени в принадлежност към мрежата на Гюлен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР