Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на зоните на

...
Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на зоните на
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на влиянието

Турската атака в Сирия приказва за преразпределение на зоните на въздействие. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков по.

„В момента виждаме една роля на гарантиращите страни – Турция, Сирия, Иран, т.е. преразпределяне на зоните на въздействие в самата Сирия. В момента се водят доста яростни боеве в провинцията Идлип. Там се вижда мощен прогрес на държавните сили, което нямам по какъв начин да стане без турско познание и неподкрепа на Турция за бунтовниците. Очевидно става въпрос за преразпределението на въздействието в Сирия“, сподели проф. Чуков.

Колкото и мощен да е Ердоган, явно се усеща една неустановеност, разяснява още проф. Чуков. От една страна, виждаме поддръжка от Народнорепубликанската партия, само че в това време доста мощна пропаст се отвори сред ръководещите и кюрдите, които от ден на ден са изтласкани оттатък турската вътрешна политика.

„В момента сирийското управление напълно прави това, което му споделя Москва. Дори сирийската войска не подхваща една стъпка без съгласуваност на Москва. Няма самолети, тъй че явно нещата са добре координирани. Очевидно е, че кюрдите желаят сега публична съветска позиция“, сподели още.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР