Турската компания Пергостил“ ООД ще инвестира 5,1 млн. лева и

...
Турската компания Пергостил“ ООД ще инвестира 5,1 млн. лева и
Коментари Харесай

Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика у нас

Турската компания „ Пергостил “ ООД ще влага 5,1 млн. лв. и ще сътвори 20 нови работни места с създаване на нова фабрика за произвеждане на алуминиеви перголни и стъклени системи в димитровградското село Крепост. Това стана ясно по време на публична гала по време, на която заместник-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов връчи документ клас „ Б “ по реда на Закона за поощряване на вложенията на шефа на компанията Илхан Албайрак . На събитието участва и изпълнителния шеф на Българска организация за вложения /БАИ/ Богдан Богданов.

Сертифицирането е по отношение на разширение на активността на турската компания у нас. Целта на инвестицията е обезпечаване на спомагателни индустриални и складови площи и увеличение на размерите създадена продукция, предопределена за експорт в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на 3 континента . Предвижда се производството на специфични слънцезащитни структури в новата фабрика да стартира през 2025 година

С тази инвестиция сертифицираните от началото на годината планове от Министерството на нововъведенията и растежа и БАИ са 13, на обща стойност 189.3 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места , посочи зам.-министър Савов.

„ Ценим турските вложения “ , акцентира Савов и посочи извънредно положителните търговско-икономически връзки сред двете страни , което се удостоверява и от рекордния стокообмен, реализиран през 2022 година Заместник-министърът благодари на шефа на компанията, че не престават да влагат и уголемяват индустриалните си мощности в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР