Турската компания Baykar започна строителството на завод за производство на

...
Турската компания Baykar започна строителството на завод за производство на
Коментари Харесай

Турска компания започна изграждането на завод за ''Байрактар-и в Украйна

Турската компания Baykar стартира строителството на цех за произвеждане на ударни безпилотни самолети " Байрактар " в Украйна. Това заяви през днешния ден министърът на стратегическите промишлености Александър Камишин, представен от " Икономическа истина ".

" Започна действителното построяването на завода, към този момент не е единствено в меморандум. Това е огромният цех " Байрактар ", за който се споразумяхме преди няколко години. Тогава имаше прекъсвания, кавги, само че през днешния ден към този момент той стартира да се строи, преминахме към действителни стъпки “, съобщи в ефира на националния ефирен маратон Камишин.

В събота, 8 юли, като част от визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски в Турция, ръководителят на Министерството на стратегическата индустрия подписа нов меморандум с Министерството на индустрията и технологиите на Република Турция за развиването на потенциала и качествата за произвеждане на разнообразни типове дронове. Според министъра, водени са диалози и за други браншове, които, обаче не може да бъдат обсъждани обществено.

Още предходната година беше обявено, че турската компания Baykar ще стартира производството на бойни дронове " Байрактар TB2 " и " Байрактар Акънджъ " в Украйна през 2025 година Беше маркирано, че общата инвестиция на турската компания в организирането на производството в Украйна е повече от 95 милиона $.

На 8 юли основният изпълнителен шеф на " Baykar " Халук Байрактар, който е брат на зетя на Реджеп Таип Ердоган - Селджук Ердоган, персонално изпрати украинския президент Володимир Зеленски до стълбичката на чешкия военно-правителствен аероплан, с който бяха отведени в Украйна и командирите от " Азов ", държани в изолираност под опеката на Ердоган. Предният ден пък точно Халук беше първият, който стисна ръката на Зеленски за добре пристигнал на летище " Ататюрк " в Истанбул
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР