Турската делегация, която ще замине утре на посещение в Москва,

...
Турската делегация, която ще замине утре на посещение в Москва,
Коментари Харесай

Анкара иска да обсъжда с Москва използването на въздушното пространство над Сирия

Турската делегация, която ще замине на следващия ден на посещаване в Москва, има намерение да разиска с съветските си сътрудници въпроса за потреблението на въздушното пространство над Сирия по отношение на изтеглянето на войските на Съединени американски щати от тази страна, оповестява през днешния ден вестник "Хюриет ", представен от ТАСС.

Според изданието турските политици ще обсъдят всички вероятни пътища за развиване на събитията и ще проучват рисковете при осъществяване на интервенция източно от река Ефрат срещу кюрдските формирования Сили за отбрана на народа. Освен това ще бъде прегледан проект за заличаване на бойци на терористичната формация "Ислямска страна ". Друга хипотетична тематика на диалозите ще бъде опцията Турция да употребява военни обекти на Съединени американски щати в Сирия, написа изданието.

"Хюриет " отбелязва, че сега небето над северната част на Сирия се управлява от Съединени американски щати, само че след изтеглянето на американските войски контролът ще бъде стихотворец от сирийското държавно управление. В този случай е явно, че сигурността на въздушното пространство в този район ще обезпечава Русия, написа "Хюриет ".

Вестник "Дейли Сабах ", базирайки се на дипломатически източници, написа, че по време на договарянията в съветската столица ще бъде наранена тематиката за "експанзивната политика на Иран в Сирия ", защото изтеглянето на войските на Съединени американски щати от страната може да сътвори условия /за Техеран/ да ускори своето наличие в района.

В състава на турската делегация ще бъдат представителят на турския президент Ибрахим Калън, турският външен министър Мевлют Чавушоглу, министърът на националната защита Хулуси Акар и ръководителят на Националната разследваща работа Хакан Фидан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР