Турската армия понесла сериозни загуби в боевете с отрядите на

...
Турската армия понесла сериозни загуби в боевете с отрядите на
Коментари Харесай

Кюрдите успешно ударили с противотанкова ракета турски надуваем макет на танк „Леопард” и хукнали да бягат

Турската войска понесла съществени загуби в боевете с отрядите на кюрдското опълчение YPG в региона на Африн, по тази причина нейното командване потърсило способи на опази танковете и БТР, прибягвайки към спомагателна дегизировка и употребявайки „ примамки ”, които спомагат да се разкрие разположението на бойните планове на кюрдските ПТРК. Преди няколко дни една по този начин подправена цел е изумена от противотанкова ракета Toophan-1 иранско произвеждане, копие на американската BGM-71 TOW, заяви in24.org. Всъщност турците разположили на дребна могила подражател – надувен макет на танк „ Леопард”, който кюрдите помислили за същинска бойна машина и издали местоположението си.

След като „ танкът” се спаружил като спукан балон, какъвто е в действителност, кюрдският оператор изругал нецензурно и незабавно се впуснал в бягство, преди да го покрие артилерийският залп.

В различен предишен случай шансът на кюрдите бил по-добър. Северно от Африн в региона на Бюлбюл бойци на YPG обстреляли бдителен пост на радиолокационна станция и ПТУРС отнесъл огромната антена.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР