Турска делегация заминава утре на посещение в Багдад. В състава

...
Турска делегация заминава утре на посещение в Багдад. В състава
Коментари Харесай

Турска делегация заминава утре за Багдад

Турска делегация отпътува на следващия ден на посещаване в Багдад. В състава на делегацията влизат министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на защитата Яшар Гюлер и ръководителят на Националната разследваща работа (МИТ) Ибрахим Калън, написа проправителственият турски в. „ Сабах “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Визитата се чака да бъде осъществена на фона на проектите за нова огромна трансгранична атака против ПКК. Планира се турската делегация да разиска с иракските представители усилването на съдействие в региона на битката с тероризма.

В понеделник в министерството на защитата в Анкара бе извършена среща на Фидан, Гюлер и Калън. 

По информация на редица турски медии по време на идните диалози в Багдад се чака да бъде разисквано основаването на " взаимен действен център " с Ирак за по-ефективна битка с тероризма.

Вчера турска военна делегация се срещна с иракски представители в Северен Ирак (близо до границата с Турция). Основният въпрос, който е бил разискван, е било усилването на сигурността по границите. От своя страна по време на посещаване в Ирак турският заместник-министър на външните работи Ахмет Йълдъз заяви, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Ирак преди края на април.

В Северен Ирак и в Северна Сирия са дейни бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР