Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои

...
Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои
Коментари Харесай

Туроператор отказва да върне капаро за пътуване в Албания

Туроператорска компания във Варна отхвърля да върне депозити на свои клиенти, които желаят да анулират екскурзията си в Албания. Те възнамерявали да посетят град Дуръс по време на новогодишните празници, само че се отказали след мощното земетресение, което взе жертви и унищожи домовете на доста хора.

Преди 2 месеца Радмила Ковачева и 9 нейни другари, платили по 150 лв. капаро, с цел да резервират 4-дневна екскурзия в Дурас. Заради изключителното състояние в Албания се отхвърлят и си желаят парите от туристическата организация.
Радмила Ковачева: Те ми дадоха отговор, че всичко е наред, че съборените здания са от крайни квартали на Дуръс, ние сме доста надалеч от там, единствено че като гледаме нашият хотел на картата се намира на 5 км.
Радмила е уверена, че поради вторичните земетресения пътуването в Албания не е безвредно, не е и етично.
Радмила Ковачева: Не е човешко, не е хуманно гуляй по време на чума да правиш! Пренасочете ни някъде другаде Сърбия ли ще е, къде да е!
От туроператорската компания отхвърлят с претекста, че нямат други свободни места, а депозитът няма да върнат поради уговорка в контракта.
Васил Велев - чиновник на туроператорската компания: В случая няма месец до реализирането на самата стратегия, тъй че няма такива предпоставки за преустановяване на контракт и връщане на депозитната сума. Реално към този момент е платено на самите хотели и е капарирано всичко.
За да отбрани правата си, Радмила се свързва с Министерството на туризма.
Радмила Ковачева: Изслушаха ме и споделиха - но ние нищо не можем, тъй като външно министерство не е подало информация, че регионът е рисков и че не може да се пътува.
Радмила схваща, че при форсмажорни условия туристическите организации връщат парите на клиентите си, само че единствено след публично предизвестие за риск при пътешестване. В уеб страницата на външното ни министерство такава информация за Албания няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР